Skip Navigation Links


GENERELTTræningsplanen er opbygget efter periodeplanen som der er linket til nedenfor. Programmet tager udgangspunkt i de to vigtigste aspekter inden for udholdenhedstræning. Kontinuitet og progression. Kontinuiteten opstår ved at du træner alle pas. Hvis du er presset på tid, så sørg for stadig at komme ud og træner, men skær så måske i tiden. Progressionen er indbygget i programmet. I starten vil progressionen være på mængden, og senere hen i intensiteten. For en uddybet introduktion til det bagvedliggende afholdes hvert år et opstartsarrangement hvor baggrundsteorien til træningsprogrammet gennemgås. Se præsentation fra opstart her eller præsentationen fra Kick-Off ved slutning af februar.

 
Trænerudvalg består af Brian, Peter, Marianne og Niels.

 
Træningsprogram
I træningsprogrammet findes to træningsprogrammer for hver disciplin. Der er altså et ekstra cykeltræningsprogram, som kan køres på en valgfri træningsdag. I programmerne bliver der refereret til forskellige intensiteter. Disse er relative til din egen formåden, men det er vigtigt at du sætter dig ind i dine egne zoner/intensiteter.

 

 
Træningsintensitet – Borg skalaen
Træningen vil blive styret ved en kombination af din egen opfattelse af intensiteten kombineret med en procentsats af din maksimale puls. Det sker ved en stadig evaluering af vejrtrækning og følelse. Længere henne i programmet, vil det være en fornemmelse af hvad du kan i de enkelte discipliner. Derfor er det også vigtigt at du får en idé om dine hastigheder. Det kan være ved hjælp af stopur i svømmehal, puls og GPS under cykling og løb.

I fællestræningen er det vigtigt, at du holder styr på og overholder dine egne zoner. Hvis du fx begynder at ligge for højt i cykeltræningen, skal du lade dig falde tilbage og stoppe med at tage føringer. Det samme gælder i løb og i svømning.

Ved cykel og løbetræningen benyttes borgskalaen beskrevet nedenfor. Ved svømning benyttes andre zoner. Læs mere om dette på svømmesiden. 
 
   
Som tommelfingerregel kan du estimere din maxpuls udfra 220 minus din alder. Fx 220-27år=193 estimeret maxpuls.

Du kan også bestemme det udfra en løbetest. Et eksempel herpå ses på denne side

Skader/Sygdom
Hvis du bliver skadet eller syg, så er du nødt til at lytte til kroppen. Det duer ikke bare at fortsætte. Forstil dig, at du bliver forkølet, du stopper træningen, og efter fem dage er du klar igen. Du har mistet fem dage, men så er du i gang igen. Hvis du derimod fortsætter, risikerer du 14 dage med nedsat træning, og alligevel må du i sidste ende tage fem dage uden træning. Så slutresultatet er endnu flere dage uden den rigtige træning.
Husk at lytte til kroppen. Hvis du ikke føler dig klar til dagens træning, så start med at skære intensiteten af. Virker det stadig ikke, så må du også skære i mængden.
Husk at det er dig, der bestemmer, hvad du skal træne, det er ikke træningsprogrammet!
 
Test
Undervejs i sæsonen afvikles der svømmetest. Se resultater